Cultura la zi News – Partnership between the Romanian Cultural Institute and the Institute for Cultural Diplomacy

Cultural la zi News (Romanian Cultural Radio) - January 21st, 2013; A news piece by Cultural la zi News, Romanian cultural radio channel, mentions the ICD's partnership with Babeş-Bolyai University for the MA degree program in International Relations & Cultural Diplomacy. The university has opened a branch office in Berlin, Germany at the Academy for Cultural Diplomacy, which hosts the Center for Cultural Diplomacy Studies, within the framework of which the MA program will take place. Learn more about the Center for Cultural Diplomacy Studies (CCDS) at www.ccds-berlin.de
  January 21st, 2013

Cooperation Agreement; An Agreement between the Romanian Cultural Institute and the Academy for Cultural Diplomacy Studies

Acord intre Institutul Cultural Roman, Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin si Academia de Diplomatie Culturala din Berlin.

In cadrul programului de diversificare a relatiilor internationale si de consolidare a cooperarii intelectuale dintre Romania si statele Uniunii Europene, Institutul Cultural Roman a incheiat un acord de cooperare cu Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin, reprezentat de Mark Donfried, si cu Academia de Diplomatie Culturala din Berlin, reprezentata de prof. Emil Constantinescu.

Institutul Cultural Roman, in virtutea investirii sale in domeniul diplomatiei culturale si Institutul de Diplomatie Culturale din Berlin, cel mai important centru mondial pentru studii de diplomatie culturala, vor organiza in comun seminarii si dezbateri pe temele diplomatie culturale si multiculturalismului. ICR va sprijini actiunile Institutului de Diplomatie Publica si prin filialele sale din tara si din strainatate.

In cadrul parteneriatului, va fi organizata conferinta internationala cu tema Levantul, leaganul diplomatiei culturale: redescoperirea Mediteranei, care va avea loc in luna mai 2013 la Bucuresti. De asemenea, ICR si Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin vor acorda reciproc granturi pentru participarea la activitati academice si de cercetare organizate de cele doua foruri.

Nu in ultimul rand, Institutul Cultural Roman si Academia de Diplomatie Culturala din Berlin vor acorda anual un premiu de excelenta pentru cea mai buna teza de masterat/doctorat, studiu sau carte publicata, avand ca tema diplomatia culturala.