Tribuna – Cultural Diplomacy and Intercultural Relations in October in Sibiu, Cluj-Napoca and Bucharest

Tribuna (Romanian News Outlet) - July 26th, 2010; Article about the visit of Director and Founder of the ICD, Mark Dornfried, and Young Leaders to the Department for Interethnic Relations of the Romanian Government.
  July 26th, 2010

Cultural Diplomacy and interethnic relations in October in Sibiu, Cluj-Napoca and Bucharest

Tribuna (Romanian News Outlet) – July 26th, 2010

Mark Donfried, directorul executiv şi fondatorul Institututului pentru Diplomaţie Culturală Berlin s-a aflat zilele trecute, la Bucureşti, la invitaţia subsecretarului de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României, Helge Fleischer, şi a Institutului de Studii Internaţionale a Universităţii “Babes Bolyai” Cluj-Napoca.

Scopul vizitei a fost identificarea unor potenţiale proiecte de cooperare în domeniul relaţiilor interetnice şi a diplomaţiei culturale între Institutul pentru Diplomaţie Culturală Berlin şi autorităţile publice şi societatea civilă din România.

Cu acest prilej, a fost stabilită o vizită de studiu a unui grup de tineri lideri din domeniile politic, economic, cultural şi social din Germania la Bucureşti, Sibiu şi Cluj-Napoca în luna octombrie 2010. Vizita de studiu are loc pentru a cunoaşte mai bine modelul românesc de gestionare a relaţiilor interetnice şi potenţialul acestuia. Totodată, s-a discutat despre posibile proiecte şi colaborări între tineri lideri din România şi tineri lideri din Germania şi în acest context punerea în valoare a patrimoniul cultural, a declarat subsecretarul de stat Helge Fleischer.

S-a discutat şi un program multianual de cooperare între Institutul pentru Diplomaţie Culturală şi parteneri din administraţia publică centrală şi societatea civilă, sub titlul de proiect “Germany meets Romania” pentru a impulsiona cooperarea româno-germană, a mai spus Helge Fleischer.

Programul vizitei oaspetelui german a cuprins întâlniri cu reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii, Ministerului Economiei, a Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Camerei de Comerţ Româno-Germane, Fundaţiei Konrad Adenauer, Fundaţiei pentru Democraţie şi a mediului de afaceri german din România.